szerző:
hvg.hu

A színész a Ripacsok című film ismert betétdalát énekelte el újra - kicsit másképp.

Kern András és Garas Dezső alakítása a Ripacsokban máig a magyar filmtörténet legemlékezeteseb pillanatai közé tartozik. A Színház- és Filmművészeti Egyetem fennállásának 150. évfordulója előtt tisztelgő projekt, az szfe150 új epizódjában Kern András még egyszer magára öltötte a filmben viselt emblematikus maskaráját és elénekelte a híres, Egyedül nem megy című dalt. Ötletes módon azonban a videó nem csak róla, hanem kollégája és barátja, Garas Dezső fájó hiányáról is szól.

SZFE150 - Egyedül nem megy - Kern András

#szfe150 "Amikor ezt a jelenetet forgattuk, rémes viszonyban voltam a Garassal. Már nem is tudom hogy min, de nagyon összevesztünk. Aztán a Garas összeveszett Sándor Palival, a Pali meg a Ragályival. 40 napon át forgattunk és valaki mindig összeveszett valakivel. Ez is mutatja, hogy a forgatásnak nem kell jó hangulatban telnie, hogy jó film szülessen de jó hangulatban is lehet rossz filmet csinálni." Kern András hivatalos oldalahttp://www.szfe150.hu/Készítette: Damokos AttilaNagy MarcellSzórád MátéZeneszerző: Presser GáborDalszövegíró: Sztevanovity DusánZenei producer: Veszelei DánielStudió hangfelvétel: Péterffy Máté Zongora: Horváth BarnabásMastering: Erdőhegyi BálintFocus puller: Dévényi ZoltánHelyszíni hang: Érsek LajosStyling: Keszei BorbálaHaj: Bozó CsongorSmink: Kovács ViktóriaSocial media: Vérten DánielKülön köszönet: VisionTeam, Udvardy Anna, Bosnyák Miklós , Balázs Gábor, Rajna György,Készült a VisionTeam támogatásával.

Posted by szfe150 on Sunday, 17 May 2015

Kern néhány kulisszatitkot is megosztott a Ripacsok forgatásáról: "amikor ezt a jelenetet forgattuk, rémes viszonyban voltam a Garassal. Már nem is tudom hogy min, de nagyon összevesztünk. Aztán a Garas összeveszett Sándor Palival, a Pali meg a Ragályival. 40 napon át forgattunk és valaki mindig összeveszett valakivel. Ez is mutatja, hogy a forgatásnak nem kell jó hangulatban telnie, hogy jó film szülessen de jó hangulatban is lehet rossz filmet csinálni."

A videót az SZFE jelenlegi hallgatói, Damokos Attila, Szórád Máté és Nagy Marcell készítették, a sorozat korábbi részeit itt találja.

Olvassa el korábbi riportunkat Kern Andrással.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!