szerző:
hvg.hu

Kispál másodszor. Víziszínpad először. Fishing nyolcadszor. És újra teltház – elővételben. Szerdán startol a fesztivál, ahol a közönség szavazta meg a nagyszínpad nevét.

Egy támogató visszalépett a Fishing on Orfű fesztivál szponzorai közül, ezért a szervezők a közönségre bízták, hogy adjanak nevet a fesztivál nagyszínpadának. Nos, ez megtörtént, a szavazatok alapján az Esti Kornél zenekar egyik dalának címe lesz a névadó.

A Kispál és borz soros visszatekintő koncertje, a HS7 búcsúturnéjának orfűi állomása a nulladik napon, valamint a normál fesztiválnapokon többek között a Punnany Massif, a Quimby, a Kiscsillag vagy a Hiperkarma a „Boldogság, te kurva” elnevezésű nagyszínpadon vezeti elő a programját. A részletes programot itt olvashatjuk.

A fesztivál június 17-én szerdán nyitja meg egyébként a kapuit, pontban 12:00-kor. A sorban állókat a Pomázi Tűzoltózenekar szórakoztatja majd egy különleges programmal. Egyenruha, bajor műdalok, pár klasszikus és pár modern sláger, valamint vidám hangulat várja a beengedésre várókat.

©

A fesztivál idén is – a normál koncertek mellett - különleges programokkal rukkol elő. A tópartnál elhelyezett mobilstégen például napi két akusztikus minikoncertet hallgathatnak meg a strandolók, akár matracról, a vízben úszkálva. Csütörtökön az art-pop fiatal trónkövetelői, a Ricsárdgír, valamint a keserédes gitárzenében utazó Konyha játszik. Pénteken az Óriás frontembere, Egyedi Péter valamint egy különlegesen áthangszerelt koncerttel az Elefánt lép színpadra. Szombaton a Blahalousiana két tagja, Barbi és Jancsó, valamint a mindig remek hangulatot teremtő Maszkura és a Tücsökraj szórakoztatja a strandolókat. A 25 perces minikoncertek 3-kor és 4-kor kezdődnek az Orfűi Vitorlás Egyesület stégjénél.

Rátgéber László ismét nekirugaszkodik, hogy végre átugorja az orfűi tavat. A legendás pécsi kosárlabdaedző az elmúlt 7 év sikertelen kísérletei után is bizakodó. Idén gyermekkori padtársa, az avantgárd pop és a társadalmi mély-festészet rendkívüli alakja, a Tudósok frontembere, Dr. Máriás lesz segítségére, de további sztárvendégek is ott lesznek Rátgéberrel, hogy támogassák gyönyörű tervét. Az ünnepélyes tóátugrás közvetlenül a Ricsárdgír víziszínpados koncertje előtt, csütörtökön 14:30-kor lesz az Orfűi Vitorlás Egyesület stégjénél.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!