szerző:
hvg.hu

A zuglói plébános szerint botrányos, hogy egy rockegyüttes hangos koncertet adott a Vajdahunyadvárban a Múzeumok Éjszakáján. A polgármesternek írt nyílt levelében azt írta, egy ilyen együttesnek nemhogy egy történelmi emlékhelyen vagy egy templommal szemben, de a nap alatt sincs helye.

Pajor András atya a választási kampányban a templomban hirdette, hogy híveinek a Fideszre kell szavazni, ám nem jött be az agitáció – Karácsony Gergely váltotta Papcsák Ferencet – emlékezet a 444.hu. A lap szerint az atya azóta is fogást keres a PM-es kerületvezetőn.

Most erre a Múzeumok Éjszakájának egy programja adott okot, ami miatt András atya nyílt levelet intézett Karácsonynak. Ebben leírja, hogy „szombaton este negyed kilenc tájban egy döbbent telefonhívás értesített a Vajdahunyad-várba érkező, Múzeumok Éjszakáján kultúrát és szellemiséget kereső látogatók felháborodásáról”. Konkrétan egy egyetemista kérte állásfoglalását arról, hogy bezárja-e a Jáki kápolnát, ugyanis előtte az udvaron” egy minősíthetetlenül obszcén szövegeket produkáló rockegyüttes játszik, hihetetlen hangerővel”.

Pajor atyának az a véleménye, hogy „egy ilyen együttesnek nemhogy egy történelmi emlékhelyen vagy egy templommal szemben, de a nap alatt sincs helye”. Majd felteszi a kérdést: a rockprogram az egyház, a kultúra vagy az igényesebb ide érkező látogatók ellen irányult-e, vagy csak egyszerűen a szervezők alkalmatlanságát tükrözi a botrányos eset?

„Ebben az esetben viszont mit tervez Ön személyi konzekvenciák terén azokkal kapcsolatban, akiket Rozgonyi Zoltán alpolgármester úr előre nyomatékosan figyelmeztetett az említett program, a helyszín és az alkalom összeférhetetlenségére? Elképzelhető-e, hogy Ön teljes egészében vállalja a történtek melletti kiállást, és helyesli a szervezés e lépését?”

A Múzeumok Éjszakája programja szerint negyed kilenckor a  Városligetben a ZPZ – metálzene-cirkusz, fény és szómágia című rendezvény futott, közvetlenül az Anima Sound System fellépése előtt.

A most az atya által jó reklámot kapott ZPZ (Zöld Pinkód Zöld) együttes 2010-ben alakult. Honlapja szerint zenéjükben és szövegvilágukban bátran átlépik „a fafejűek által kijelölt határokat annak érdekében, hogy a kedveskedés és bunkóság – azaz a KÖCSÖGSÉG – jobban érvényesülhessen".

A célközönségüket is megjelölik: „A ZPZ különösen ajánlott érző szívű és marcona metálosok továbbá folytonos megfelelési kényszerrel küzdő menedzserek számára, ebből adódóan koncertjeiken okostojás fejbólogatásokat durva 'mosh pit'-ek követhetik.”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!