szerző:
MTI

A huszadik század első felének magyar festészetéről szóló tárlatot rendezték újra.

Újrarendezte a "Modern idők – Magyar művészet a millennium és a második világháború között" című kiállítását a Magyar Nemzeti Galéria – közölte szerdai számában a Magyar Hírlap.

Mindennek nyomán a tárlat az eddigieknél szűkebb, ám átláthatóbb keresztmetszetet ad a millennium és az 1940-es évek vége közötti magyar festészetről.

Plesznivy Edit és Gergely Mariann kurátorok a Magyar Nemzeti Galéria felújított második emeleti kiállító termeiben újrarendezett tárlattal arra törekedtek, hogy ne csak megmutassák, hanem be is mutassák a műveket, ennek keretében pedig minél több információt közöljenek a látogatókkal a korról és az alkotókról – közölte a Magyar Hírlap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!