Hercsel Adél
Hercsel Adél

Tömény ízléstelenség, szexista beszólások, kínos humortalanság és laza közéleti vonal az RTL Klub szombat este debütált, Gyertek át szombat este! című műsorában. A talkshow és a társasjáték elemeit ötvöző műsor eredeti amerikai koncepciójával nem lenne semmi baj, ha a magyar celebek nem tennék egyenesen nézhetetlenné.

„Nem lesz egy intellektuális műsor” – konferálta föl Sebestyén Balázs a legújabb RTL Klubos, Gyertek át szombat este! című produkciót. Valóban, Sebestyén Balázs mindig is tökéletes garancia volt az általa levezényelt műsorokban megjelenő intellektus teljes hiányára. Továbbá jelenléte a bicskanyitogató, nőgyűlölő szexista beszólások, úgynevezett poénok hadának szinonimája. Miért is lenne ez most másként?

©

A szombat este debütált vetélkedőben hála istennek áldozathibáztatásra most nem futotta neki, azonban a műsorban szereplő Kiss Ramóna színésznő melleire sikerült lendületből ráirányítania a figyelmet, Selmeczi Gabrielláról megállapította, hogy nem jó nő, később pedig megeresztett egy rendkívül elmés „Zimány Linda sokak szájában járt már”- beszólást is. Gratulálunk.

Sajnos a műsorvezető által megtestesített tömény ízléstelenséget a Gyertek át szombat este! többi szereplője: Kiss Ramóna, Földes Eszter, Molnár Andi, Geszti Péter, Fluor Tomi és Dombóvári István sem tudta kompenzálni. Nekik elméletileg az lett volna a feladatuk, hogy egy-egy civil játékossal négy-négy fős csapatokat alkotva összemérjék úgynevezett tudásukat úgynevezett vicces vetélkedő feladatok során. A nyereményt, amit a műsor folyamán végig hárommillió forintként emlegetettek, majd végül valamiért csak kétszázezer lett belőle, a győztes csapat civil szereplője nyerte.

A műsor koncepciója egyébként nem lenne rossz: az amerikai NBC Universal tulajdonában lévő formátum nem komoly kvízműsor, hanem a talkshow és a társasjáték ötvözete közismert emberekkel, színészekkel, sportolókkal, médiaszemélyiségekkel. Az Amerikában több díjjal is jutalmazott produkció magyar változata azonban egyértelmű bukás, első sorban a B-kategóriás celeb szereplők miatt, akik egyetlen értékelhető megnyilvánulással sem járultak hozzá a szombat esti közönség szórakoztatásához.

A Gyertek át szombat este! legalább olyan ízléstelen, mint a környék, ahol újgazdagok vesznek házat újgazdagoktól. Itt most celebek poénkodnak celebeken, talán annyi izgalommal fűszerezve, hogy szoft magyar közéleti vonalon mozogtak a vetélkedő feladatai. Például a játékosoknak gyerekrajzok alapján kellett közéleti szereplőket, köztük Andy Vajnát, Torgyán Józsefet és Gyurcsány Ferencet felismerniük. Vajna Tímeás beszólások ugyan nem születtek, azonban a gyurcsányozás nem maradt el: nyilván azt gondolták, hogy ez még mindig rettenetesen szórakoztató és eredeti.

Valószínűleg nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: a vetélkedőből kiderült, hogy a magyar celebek szinte egyáltalán nem ismerik a magyar közéletet. Nagy nehezen azért kitalálták, hogy melyek Rogán Antal tisztségei, ugyanakkor a Hajdú Péter-Puzsér Róbert csörtéről és perről láthatóan fogalmuk sem volt, szerencsére Habony Nem Közszereplő Árpád barátnőit csont nélkül föl tudták sorolni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!