szerző:
hvg.hu

A Bataclan színházban történt mészárlás után a zenekar megszakítja koncertkörútját és visszatér az Egyesült Államokba. November 29-i budapesti fellépésük is elmarad.

Az Eagles Of Death Metal tegnap esti párizsi koncertje volt a támadássorozat legtöbb áldozatot követelő helyszíne: a terroristák 87 embert öltek meg a régi színházteremből átalakított koncertteremben. A túlélők között két magyar néző is volt: Kövér Zsuzsa (aki barátjával, Horváth Tiborral vett részt a koncerten) itt meséli el megmenekülésük történetét. A terrorcselekményeket magára vállaló Iszlám Állam nyilatkozata szerint tudatosan választotta ki a zenekar koncertjét: azt írják, ez egy olyan esemény volt ahol bálványimádás zajlott a perverzitás ünnepén.

Arról, hogy a hogy az Eagles Of Death Metal nem folytatja európai koncertkörútját, a Pitchfork zenei site adott hírt ma. Az oldal szerint erről a döntésről a zenekar promótere tájékoztatta az AFP hírügynökséget.

Ugyancsak lemondja három Bataclan-koncertjét a Deftones amerikai metalzenekar, mely mától három estén át lépett volna fel a legendás koncerthelyszínen, s melynek tagjai egyébként tegnap este ott voltak a Bataclan nézőterén.

Az Eagles Of Death Metal november 29-én lépett volna fel Budapesten az A38 Hajó szervezésében az újbudai Barba Negra Music Clubban. Az A38 Facebook oldalán reagál a sajtóhírre. Ezt írják: "Ugyan mi is olvastuk a közleményeket, miszerint az Eagles Of Death Metal lemondta az európai turné maradékát, de hangsúlyoznánk: mi még semmilyen konkrét információt nem kaptunk a menedzsmenttől, így addig nem is erősítenénk meg ezt a hírt. Továbbra is részvétünk az áldozatoknak és zenekarnak, vigyázzatok magatokra és egymásra."

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!