szerző:
hvg.hu

A Live Nation cég szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezet be a Bataclan-vérfürdő után.

A koncertturnék sokaságát szervező, és világszerte több koncerthelyszínt futtató Live Nation közleményt adott ki, amely többek közt így fogalmaz: „Az általunk szervezett koncertek, a helyszínek és a rajongók biztonsága a legmagasabb prioritás számunkra. A közelmúltbeli párizsi események következtében, a fokozott elővigyázatosság érdekében, szigorított biztonsági intézkedéseket vezettünk be globálisan világszerte. Ugyanakkor, ezen eljárások érzékeny természete miatt, bővebb információkkal nem szolgálhatunk”

A bejelentést több zeneipari szakember üdvözölte, ugyanakkor többen szót ejtettek a várható nehézségekről is. Gary Bongiovanni, a koncertiparral foglalkozó Pollstar magazin szerkesztője szerint „csak a nagyobb koncerthelyszínek számára logikus, hogy emeljék a biztonsági eljárások szintjét, ugyanakkor mindenki sokat tehet, hogy megállítsa az öngyilkos merényletek hullámát”.

Mint arról korábban hírt adtunk, több zenekar és előadó, többek közt Prince, a Foo Fighters, a U2 és persze az Eagles Of Death Metal is lemondta párizsi koncertjét vagy teljes európai turnéját a pénteki terrortámadások után.

Nemrég a Bataclan stábja is közleményt adott ki. „Nincsenek szavak, amelyek kifejeznék szomorúságunkat (…) Gondolataink az áldozatokkal, a sebesültekkel és családjaikkal vannak” – többek közt így fogalmaz a párizsi koncerthelyszín nyílt levele, mely a klub (a szövegtől eltekintve) jelenleg teljesen inaktív weboldalán olvasható.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!