szerző:
hvg.hu

Tíz giffel tisztelgünk az akció- és harcművészeti filmek forradalmasítója előtt.

Ugyan mindössze négy olyan filmben szerepelt, amelyekben megmutatta a jellegzetes harcmozdulatokat, még ez is elég volt ahhoz, hogy popkulturális ikonná váljon. A Sárkány közbelép szinkronizálása közben, 1973-ban elhunyt színész/rendező 75. születésnapjára a legmegfelelőbben úgy emlékezhetünk, ha felidézzük néhány legendás mozdulatát.

Az a bizonyos mosoly:

Egy őrült kiáltás:

Az izmai is beleégtek a retinánkba:

Ő volt az, aki igazán neki tudott veselkedni a bunyónak.

Aki szembeszállt Chuck Norrisszal is.

A legendás triplarúgás:

És az ellenfélnek nem sok jót sejtető tekintet:

Tudott kúl is lenni.

Nagyon kúl.

De mindig kirobbanó formában volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!