szerző:
hvg.hu

Szerencsére a tej, Civakódó cipőikrek, Apám kakasa – a „Szívünk rakta” program több kategóriában is összeállította az idén legtöbb szavazatot kapott könyveket.

A program negyedévente rukkol elő friss ajánlólistával, hogy segítsen kiválasztani gyerekek számára azokat a könyveket, amik koruknak, élethelyzetüknek, érdeklődésüknek leginkább megfelelnek. Emellett gondolnak a szüleikre is, hogy a megfelelő köteteket vegyék kezükbe a gyereknevelés során felmerülő kérdéseik során.

2015-ben legtöbb szavazatot kapott könyvek:

Segít neked kategória:
Kádár Annamária Mesepszichológia 2.

Mesél kategória:
Nail Gailmain: Szerencsére a tej
Erich Kastner: Két Lotti
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Csukás István: Pom Pom meséi közül a Civakodó cipőikrek

Segít neki kategória:
Tóth Kriszta: Anyát megoperálták
Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek
Janikovszky Éva : Már iskolás vagyok

Fejleszt kategória:
Lackfi János és Vörös István: Apám kakasa
Varró Dániel: Akinek a kedve dacos

 

©

A „Szívünk rajta” programban a bookline.hu weboldalán beérkező ajánlásokat értékeli a szakmai csapat. A kiválasztott kötetetek kaphatják a megkülönböztető jelzést, a virtuális matricát, ami a programot 2014 őszén elindító Bookline és UNICEF Magyar Bizottság elképzelései szerint megkönnyíti a könyvet vásárló szülők és gyermekek választását.

A Szívünk rajta szakmai bizottságának tagjai: Jónásné Bánfi Csilla könyvtárpedagógia-tanár, Bényei Judit, a MOME egyetemi docense, Dr. Kádár Annamária gyerekpszichológus, D. Tóth Kriszta író, az UNICEF nagykövete, Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, Magyarósi Éva szobrász, animációs rendező, könyvillusztrátor, Méth Barbara Bookline marketing tanácsadó, Nagy Ervin színész, Ruff Orsolya újságíró, a Budapesti Óbudai Nagy László Általános Iskola, illetve a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

A programba bárki ajánlhat könyvet a „Szívünk rajta” oldalán, a beérkezett ajánlásokat értékeli a szakmai bizottság és sorolja be a Segít neked, Segít neki, Fejleszt és Mesél kategóriákba.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!