szerző:
Nagy Gábor

Nem lett kész időre A tűz és jég dala ciklus hatodik kötetével George R.R. Martin, így az HBO Trónok harca című sorozata új évadának titkaira az első epizód áprilisi premierjéig kell várni.

Mélyen depressziós lett, és úgy érzi, cserbenhagyta rajongóit George R.R. Martin, mert nem lett kész A tűz és jég dala című regényciklusának a következő, hatodik kötetével. A Tél szelei című könyv így nem jelenhet meg márciusban, hogy megelőzze az amerikai HBO kábeltévének a történetfüzérből készült Trónok harca című sorozatának hatodik szezonját, amelynek április elején lesz a premierje. Martin természetesen már több száz oldallal végzett, és folyamatosan konzultált a tévésorozat készítőivel, hogy az írott szó és a leforgatott epizódok összhangban legyenek. Így aki azt remélte, hogy a könyvből megtudja, milyen módon maradt életben – vagy éledt újjá – az ötödik évad zárásaként bajtársai által leszúrt Havas Jon, most kénytelen megvárni az HBO-nyitányt.

 

©

Martin számára 2015. december 31-e volt a határidő, de már ezt is kitolta a kiadója, A Tél szelei ugyanis lassan készült, részben a tévésorozatnak az íróra nehezedő sikere és az ennek nyomán kialakult óriási várakozás miatt. A rossz hír a szerző blogján jelent meg, és kiderült, hogy eredetileg október végére, halloweenre kellett volna leadni a kéziratot. Ez a határidő – jegyezte meg Martin – májusban még tarthatónak tűnt, ám az éve túlságosan zsúfolttá vált. Ezért hiába mutatkozott megértőnek a kiadója, az új év úgy jött el, hogy még rengeteg az írnivaló, és a már meglévő fejezetek is finomítgatásra várnak. Így még több hónapnyi munka van hátra, amiért az író elnézést kért, és hangsúlyozza: a felelősség csakis az övé.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!