szerző:
hvg.hu

Egy jemeni nő így hívja fel a figyelmet az országában zajló háborúra és a civil áldozatokra.

Saba Jallas a Facebook-oldalán posztolja azokat a képeket, amelyeken például gyerekét átölelő anyát, vagy virágot öntöző asszonyokat láthatunk. Ebben nincs semmi különös, csakhogy a jemeni alkotó bombatámadásokról készült fotókra rajzol.

Jallas ezzel próbálja meg felhívni a figyelmet a Jemenben zajló polgárháborúra, amelyről egyre kevesebb szó esik a nyugati médiában. Jemenben már március 15. óta folynak a harcok, a húszi-siíta és a szaúdi támogatású kormánypárti, szunnita szembenállás mellett az Iszlám Állam is aktív, és mindkét féllel harcban áll. Októberig 5800-nál is többen haltak meg a harcokban, nagyjából a felük civil. Több mint tízmillióan szenvednek az étel, ital és áram hiányától.

وَ لِلأَوطَانِ فِي دَمِ كُلِ حُرٍيَدٌ سَلفَت وَ دَينٌ مُستَحَقُجمعة مباركة .. ^__^

Posted by ‎سبأ جلاس Saba Jallas‎ on Thursday, 10 December 2015

Jallas elmondása szerint nem számított ilyen nagy sikerre, hiszen csak amatőrként kezdett el alkotni. De miután többen is kérték új képek kiposztolására, folytatta a rajzok készítését.

وبها نتجاوز المحن ^__^

Posted by ‎سبأ جلاس Saba Jallas‎ on Saturday, 10 October 2015

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!