szerző:
hvg.hu

A többek közt a Bee Gees-t menedzselő Robert Stigwoodot 81 éves korában érte a halál.

A Dél-Ausztráliában született Stigwood a zeneipar alapfigurája, elképesztő mennyiségű popkulturális produkció menedzsere és producere volt.

Nem csak a Bee Gees-t vitte sikerre, de ő volt a Clapton–Ginger Baker–Jack Bruce-szupergrupp, a Cream Fresh Cream című első lemezének producere, irányította Eric Clapton szólókarrierjét, s – többek közt Andrew Lloyd Webber és Tim Rice társaságában – dolgozott olyan korszakalkotó művek, mint az Jézus Krisztus szupersztár, a Hair, a Grease, az Evita, vagy a Who-rockopera, a Tommy sikerein is.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!