szerző:
hvg.hu

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum jelenlegi vezetője, Varga Benedek veszi át a posztot Csorba Lászlótól júliusban. Addig Csorba marad a megbízott főigazgató a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Július elsejétől Varga Benedek látja el a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói teendőit – adta hírül a kormányközeli Magyar Idők.

Varga jelenleg a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár (SOM) főigazgatója.

Varga Benedek
©

A Nemzeti Múzeumot 2010. február 1-je óta Csorba László történész, az MTA doktora vezeti, 2015. február 1-je óta mint megbízott főigazgató. Január 1-jétől ő további fél évig a múzeum megbízott igazgatója lesz.

Varga Benedek történész végzettségű szakember, tavaly március óta a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke. Ez a szervezet a múzeumokat és múzeumi szakembereket fogja össze.

November elején írtunk arról, hogy a kormány pályázatot írt ki a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára. A kormány honlapján közzétett kiírás szerint a főigazgatói kinevezés határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyt jelent, legfeljebb 5 év határozott idejű magasabb vezetői beosztásra történő megbízással.