szerző:
hvg.hu

A rajongók a Youtube-on követhetik a szombat délután a hollywoodi temetőben zajló búcsúztatót. A temetés után Lemmy egykori törzshelye környékén folytatódik a megemlékezés, órákra lezárják a Sunset Stripet is.

A Mötörhead december 28-án elhunyt legendás frontemberét január 9-én délután, helyi idő szerint délután 3 órakor helyezik örök nyugalomra a hollywoodi Forest Lawn Memorial Parkban. Itt csak a család és a közeli barátok férnek el, de mivel rengeteg rajongó is szeretett volna részt venni a szertartáson, a zenekar úgy döntött, hogy ők webes közvetítésen követhetik az eseményeket.

©

"Menj el a kedvenc bárodba, vagy a kedvenc klubodba, győződj meg róla, hogy van-e ott Internet és legyünk együtt. Vagy egyszerűen hívd meg a cimboráidat és ünnepeljétek Lemmy életét otthon" – írja a Motörhead a Facebook oldalán.

A temetés után a Rainbow Bar And Grill bárban, Lemmy egykori törzshelyén és környékén folytatódik, immár tágabb körben a megemlékezés, a város vezetése lezárja a Sunset Stripe-ot, hogy mindenki elférjen.

Közben a rajongók online petíciót indítottak a change.orgon, hogy Lemmyről nevezzenek el egy most felfedezett nehézfémet (heavy metalt). A petíciót indító John Wright arra kérte az illetékes testületet – az International Union of Pure and Applied Chemistryt –, hogy az új anyag neve Lemmium legyen.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!