szerző:
hvg.hu

A Monty Python társulat legendás filmjét Budapesten a Corvin moziban és számos vidéki helyszínen vetítik majd az eredeti magyar szinkronnal.

"- Hogy lett belőled király? - A tavak királynője nekem adta a szent szablyát, az Excaliburt, azzal, hogy én Arthur legyek annak őrizője. Ezért vagyok én a királyotok! - Na várj csak! Egy vízben hancúrozó, és karddal hadonászó menyecske nem dönthet az államforma felől. Hatalommal csak a tömegek ruházhatnak fel" - a Gyalog galopp tele van ehhez hasonló, bárhol, bármikor idézhető szövegekkel, a film kultstátusza így semmit sem kopott a bemutatása óta eltelt negyven évben.

©

A klassszikusokat újra mozikban bemutató forgalmazó, a Pannonia Entertainment ezúttal a Monty Python társulat klasszikusát szedte elő, így Arthur király, és a lovagok, akik azt mondják: Ni! kalandjai Budapesten január 21-től a Corvin moziban és több vidéki vársoban élhetők át újra. A filmet digitálisan felújított változatban, restaurált képpel, de az eredeti magyar szinkronnal vetítik majd a mozik.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!