szerző:
hvg.hu

Egy rendezvényről tartott hazafelé, 4-5 pohár bor után ült a volán mögé, a rendőrök pedig igazoltatták és megfújatták Gyabronka Józseffel az alkoholszondát. A bíróság pénzbüntetésre és öth ónapos vezetéstől való eltiltásra ítélte a Jászai Mari-díjas színészt.

Tavaly december 18-án éjfél előtt igazoltatták a Vámház körúton Gyabronka Józsefet. Az alkoholszonda jelzett, így a Jászai Mari-díjas színész jogosítványát azonnal el is vették az intézkedő rendőrök, akik fel is jelentették. A Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön gyorsított eljárással tárgyalta az ügyét – számol be a Blikk.

A színész 4-5 pohárnyi bort ivott, és nem érezte magát részegnek, ezért ült saját autójába, ahelyett, hogy taxit hívott volna – írja a lap. Gyabronka József már a helyszínen elismerte felelősségét. Az utolsó szó jogán elmondta: elismeri bűnösségét, és megbánta, hogy ittasan ült volán mögé.

A törvény ezt a bűncselekményt két év börtönbüntetéssel sújthatja, ám van arra mód, hogy bírói mérlegeléssel enyhébb legyen a szankció. A személyi körülményekre és a megbánásra való tekintettel 204 ezer forint pénzbüntetést állapított meg a bíróság, emellett öt hónapos eltiltást a járművezetéstől. Az ítélet azonnal jogerőre is emelkedett.