szerző:
hvg.hu

Nyilvánosságra hozták a jövő tehetségeit, lehetséges nagy befutóit tételező BBC Sound Of 2016 győztesének nevét.

 

A BBC Sound Of 2016 tizenötös listáját – melyet 140 zeneipari szakember szavazataiból állították össze – tavaly novemberben hozták nyilvánosságra. A listán jelenleg még kevéssé ismert előadók és zenekarok szerepeltek, akikről/amelyekről a megmondók úgy gondolják, fontosak és menők lehetnek a közeljövőben.

Az első BBC Sound Of szavazás 2003-ban volt, s az elmúlt évek alatt olyan később befutott előadók és zenekarok nyerték el a címet, mint 50 Cent, Adele, Ellie Goulding, Jessie J, Sam Smith vagy a Haim. Tavaly a szintipopos Years and Years nyert.

Az idei győztes az elektrós soulban utazó, hipszterszakállas Jack Garratt, aki február 19-én jelenteti meg Phase című bemutatkozó lemezét (melyet korábban három EP, a Syenthesiac, a Remnants és a Remnix előzött meg.

 


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!