szerző:
MTI/hvg.hu

A Vatikán a Twitteren emlékezett David Bowie-ra.

Gianfranco Ravasi bíboros, a pápai kulturális tanács elnöke hétfőn a Twitteren elevenítette fel a zenésztől származó egyik legismertebb idézetet: "Ground Control to Major Tom, Commencing countdown, engines on, Check ignition and may God's love be with you".

A sorok Bowie 1969-es Space Oddity című slágeréből származnak.

Bowie egyik korábban interjújában azt vallotta magáról, hogy szinte ateista. "Spirituális életem mindig is fontos volt az írás szempontjából" – nyilatkozta egykor a Beliefnet portálnak. A Stern magazinnak pedig arról beszélt, mindig is központi sorskérdései közé tartozott az istenben való hit. Mégis a problémát, hogy hisz-e istenben vagy sem, sohasem sikerült megoldania.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!