szerző:
hvg.hu

A popikon 1997-ben lépett fel a Sziget (akkor még Pepsi) Fesztiválon, és az Ez egy ilyen kor nevű gyűjtőoldal Bowie halálának másnapján mindenki számára meghallgathatóvá tette a koncert teljes hangfelvételét.

David Bowie 1997-es koncertjéről készült ugyan felvétel, amit később bootleg-kiadványként CD-n is kiadtak, Outside in Budapest címen, de azon a koncert utolsó két száma nem szerepelt – olvasható a Recorderen, ahol az exkluzív, most már teljes hanganyag debütált, az Ez egy ilyen kor archívum jóvoltából.

©

David Bowie 1997. augusztus 14-én lépett fel másodszor – és utoljára – Magyarországon, az az évi Pepsi Sziget legnagyobb sztárfellépőjeként, az épp aktuális Earthling album turnéjának utolsó európai állomásán. Bowie majdnem másfél órás koncertet adott, és a ráadásban még egy Velvet Underground-feldolgozást (White Light/ White Heat) is eljátszott. A teljes koncert most először hallgatható végig teljes egészében.

David Bowie halálával és életművével foglalkozó cikkeinket itt találja.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!