szerző:
hvg.hu

Az utolsó pillanatig dolgozott, állítják a popsztárhoz közelálló források.

Ahogy arról a hétfőn kiadott közlemények fogalmaztak, a január 10-én, két nappal 69. születésnapja és Blackstar című lemezének megjelenése után elhunyt David Bowie másfél évnyi küzdelem után maradt alul a rákkal folytatott harcban.

Bowie betegsége ellenére dolgozott új lemezanyagán és Lazarus című színpadi művön, melynek rendezője, Ivo van Hove nagyjából egy éve tudott arról, hogy Bowie rákos.

„Miután elkezdtünk dolgozni a Lazaruson, egy alkalommal félrehívott a színpadon, és jelezte, hogy nem lesz képes mindig ott lenni a betegsége miatt. Elmondta, hogy rákos – hogy májrákja van” – nyilatkozta a belga művész a The Independentnek. „A stáb tagjai mit sem sejtettek ebből, és azt hiszem, hogy a zenészek sem, akikkel dolgozott. Mindent megtett, hogy időben befejezze a két projektet, amin dolgozott, nem hagyta, hogy a betegség előbb győzzön. Bowie a halálos ágyán is dolgozott. Küzdött, mint egy oroszlán.”

Wendy Leigh, aki 2014-ben életrajzi könyvet jelentetett meg Bowie-ról, a művészhez közel álló információ alapján azt állítja, hogy a popsztár nem csak a rákkal küzdött, hanem az elmúlt években hat szívrohamot is kapott.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!