szerző:
hvg.hu

Akár már idén láthatjuk a moziban, ki veszi át Harrison Ford helyét Han Solo szerepében, akinek történetét a 2018-as Star Wars-filmből ismerhetjük majd meg.

A Variety információi szerint szokatlanul gyorsan halad a 2018-as Han Solo-film castingja: már nagyjából egytucatnyi színész van csak versenyben a szerepre, akik közül néhányat név szerint említ a lap. Velük a következő hetekben ül le újabb válogatásra Kathleen Kennedy producer és a Phil Lord-Chris Miller rendezőpáros (A Lego kaland).

A finalisták között található Miles Teller (Whiplash), Ansel Elgort (Csillagainkban a hiba), Dave Franco (Rossz szomszédság), Jack Reynor (Transformers: A kihalás kora), Scott Eastwood (Clint Eastwood fia), Logan Lerman (Egy különc srác feljegyzései), Emory Cohen (Brooklyn) és Blake Jenner (Glee) is.

A Whiplash főszereplője, Miles Teller is hajt a szerepre
©

Bár a film produkciójának kezdete még messze van – 2017 januárjára tervezik –, a Variety forrásai szerint azért hozták ennyire előre a castingot, mert épp most forgatják az első különálló Star Wars-mozit, a Rogue One című történetet, ami a 3. és a 4. epizód között játszódik majd, és azt a lázadó csapatot mutatja be, akik arra vállalkoztak, hogy ellopják a Halálcsillag terveit.

A lap információi szerint már ebben az idén decemberben mozikba kerülő filmben lehet egy rövid cameója az új Han Solónak, amit alátámaszt a tesztelt színészek kora – a 29 éves Eastwood kivételével 20 és 25 év közötti színészek versenyeznek a szerepért.

Emory Cohen, az Oscar-esélyes Brooklyn sztárja is Han Solo lehet
©

A Disneytől egyébként nem lenne egyedülálló ez a módszer: a 2017-ben érkező új Pókember-filmhez is elég korán kiválasztották az új főszereplőt, hogy már a pár hónap múlva bemutatandó Amerika kapitány: Polgárháború című moziban megmutathassa magát egy rövid időre.

A Han Solo-film egy évvel a Star Wars 8. után, 2018 május 25-én kerül a mozikba.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!