szerző:
hvg.hu

Végre egy díj, amire nem jelölték a Saul fiát: egy nappal az Oscar-jelölések bejelentése előtt itt vannak az év legrosszabb teljesítményeit díjazó Arany Málna esélyesei.

Már bevált szokás, hogy egy nappal az Oscar-gála előtt megtartják az anti-Oscart, vagyis az Arany Málna-díjak átadóját, szerdán pedig be is jelentették az idei esélyeseket.

A legtöbb, hat jelöléssel négy alkotás is büszkélkedhet, méghozzá A szürke ötven árnyalata filmváltozata, a Pixel című Adam Sandler-film, A pláza ásza 2 című vígjáték Kevin Jamesszel, illetve a Jupiter felemelkedése című, sci-fi-eposznak szánt darab, a Mátrix óta szenvedő Wachowski-tesóktól. De öt jelölés járt az általunk is földbe döngölt Fantasztikus négyesnek is.

Idén másodjára már egy pozitív díjat is kiosztanak – a Razzie Redeemer Awardot –, a korábban Arany Málnát kapó, de az előző évben nagyot alkotó személyeknek.

A szürke ötven árnyalata tarolhat
©

A színészek közt egyébként feltűnik két tavaly Oscar-díjas színész is, Eddie Redmayne és Julianne Moore.

Az idei jelöltek:

Legrosszabb film: Fantasztikus négyes, A szürke ötven árnyalata, Jupiter felemelkedése, A pláza ásza 2, Pixel
Legrosszabb férfi főszereplő: Johnny Depp (Mortdecai), Jamie Dornan (A szürke ötven árnyalata), Kevin James (A pláza ásza 2), Adam Sandler (A cipőbűvölő, Pixel), Channing Tatum (Jupiter felemelkedése)
Legrosszabb női főszereplő: Katherine Heigl (Otthon, édes pokol), Dakota Johnson (A szürke ötven árnyalata), Mila Kunis (Jupiter felemelkedése), Jennifer Lopez (A szomszéd fiú), Gwyneth Paltrow (Mortdecai)
Legrosszabb férfi mellékszereplő: Chevy Chase (Vissza a jelenbe 2, Vakáció), Josh Gad (Pixel, Bérhaverok), Kevin James (Pixel), Jason Lee (Alvin és a mókusok – A mókás menet), Eddie Redmayne (Jupiter felemelkedése)
Legrosszabb női mellékszereplő: Kaley Cuoco-Sweeting (Alvin és a mókusok – A mókás menet, Bérhaverok), Rooney Mara (Pán), Michelle Monaghan (Pixel), Julianne Moore (A hetedik fiú), Amanda Seyfried (Káosz karácsonyra, Pán)
Legrosszabb remake vagy folytatás: Alvin és a mókusok – A mókás menet, Fantasztikus négyes, Vissza a jelenbe 2, Az emberi százlábú 3, A pláza ásza 2
Legrosszabb kombó: Miles Teller, Michael B. Jordan, Kate Mara és Jamie Bell (Fantasztikus négyes), Johnny Depp és a felragasztott bajsza (Mortdecai), Jamie Dornan és Dakota Johnson (A szürke ötven árnyalata), Kevin James és vagy a Segwaye vagy a felragasztott bajsza (A pláza ásza 2), Adam Sandler és bármelyik cipője (A cipőbűvölő)
Legrosszabb rendező: Andy Fickman (A pláza ásza 2), Tom Six (Az emberi százlábú 3), Sam Taylor-Johnson (A szürke ötven árnyalata), Josh Trank (Fantasztikus négyes), Andy és Lana Wachowski (Jupiter felemelkedése)
Legrosszabb forgatókönyv: Simon Kinberg, Jeremy Slater és Josh Trank (Fantasztikus négyes), Kelly Marcel (A szürke ötven árnyalata), Andy és Lana Wachowski (Jupiter felemelkedése), Kevin James és Nick Bakay (A pláza ásza 2), Tim Herlihy és Timothy Dowling (Pixel)
Razzies Redeemer Award: Elizabeth Banks, M. Night Shyamalan, Will Smith, Sylvester Stallone

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!