szerző:
hvg.hu

Az early bird-jegyek másfél óra alatt keltek el, szóval tényleg résen kell lennie annak, aki idén sem akar lemaradni az egyik legszimpatikusabb magyar fesztiválról, a tavaly telt házzal futó Bánkitóról.

Tavaly újabb szintet lépett a Bánkitó fesztivál, sőt határait feszegette a közéleti, társadalmi fronton is erőset gurító rendezvény (mi is kiemelten foglalkoztunk az üggyel, több kollégánk pedig a kerekasztal-beszélgetések résztvevője volt). A tavalyi telt ház azt jelzi, van igény a szokásos hazai fesztiválkínálaton túl valami másra, ahol nem feltétlenül a megszokott, rádióbarát zenekarok lépnek fel, és ahol még épp elviselhető mennyiségű ember akar kiszabadulni a hajtásból.

©

A 2016-os kiadásra idén is meghirdettek early bird-jegyeket, és az érdeklődést jól jelzi, hogy azokat másfél óra alatt el is kapkodták. Azonban nem kell csüggedni annak, aki nem akar lemaradni az emberléptékű fesztiválról: március 1-ig még kedvezményesen lehet hozzájutni a háromnapos bérlethez.

A szervezők azt ígérik, idén még tovább fejlődik a fesztivál: "a Bánkitóra jellemző sokféle – zenei, színházi, civil és közéleti – program tematikusan és vizuálisan is kapcsolódik, összefonódik majd. Az elmúlt években az ideális társadalmat és világot kerestük, ugyanígy gondolkodunk továbbra is" – fogalmaznak közleményükben.

Aki nem hisz a szövegnek, annak erősen ajánlott a tavalyi fesztivál aftermovie-ja. Elődi Márton videójánál aligha kell jobb érv a Bánkitó mellett.

Minden további részlet a Bánkitóról itt.