szerző:
hvg.hu

Különleges bemutatót terveznek a Katona József Színházban: március 19-től lesz látható Puccini A köpeny című operája, amelyet a saját társulatán kívül máshol csak ritkán dolgozó Pintér Béla rendez majd. A darab munkálatai már javában zajlanak.

Január első napjaiban három új produkció próbáit kezdték el a Katona József Színházban: Pintér Béla Puccini-interpretációját, Shakespeare Ahogy tetszikjét, melynek szövegkönyvét Závada Péter jegyzi és Ménes Attila darabját a velünk élő ügynökmúltról.

Puccini A köpeny című operáját Pintér Béla írta át, a mai Magyarországra átemelve a történetet - írta közleményében a színház. Saját társulatán kívül Pintér Béla ritkán rendez, ezért a március 19-ére tervezett bemutató nem csak a Katona történetében különleges esemény.

©

"Amikor először meghallgattam A köpenyt, rögtön elvarázsolt a gyönyörű nyitány, mely egyszerre jeleníti meg a zenedráma színhelyét: a hol lágyan hömpölygő, hol félelmetesen örvénylő folyót, és vetíti előre a folyó partján élő emberek sodródását a tragikus vég felé" - idézte a rendezőt a színház.

"Aztán mostanság – amikor újra meghallgattam az operát – eszembe jutott, hogy milyen szépen rá lehetne illeszteni a zenére egy, a jelenkori Magyarországon játszódó, bizarr szerelmi háromszög történetét" - tette hozzá Pintér Béla a produkció születéséről.

Shakespeare Ahogy tetszikjét a Kamrában mutatják majd be március 18-án. Az előadásban többek között Tasnádi Bence, Borbély Alexandra és Ónodi Eszter lesz majd látható. A fordítást Nádasdy Ádám, a szövegkönyvet pedig Závada Péter jegyzi, az előadás rendezője Kovács D. Dániel.

©

Február 27-én lesz a Bihari bemutatója a Sufniban. Ménes Attila darabját Máté Gábor rendezi Mészáros Béla főszereplésével. „A rendszerváltás óta eltelt negyedszázad egyik legnagyobb gyalázata az ügynökakták feltáratlansága, és ez a politikai elitek szégyene, botránya" - idézték a szerzőt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!