szerző:
hvg.hu

DiCaprio ide, Kate Winslet oda, Magyarországon most minden filmrajongó arra figyelt, Oscarra jelölik-e a Saul fiát. Kiderült, hogy Nemes Jeles László filmje ott lesz a gálán. 27 éve után jelöltek magyar nagyjátékfilmet a legrangosabb filmes gálán, de egyetlen győzelmünk is 1982-ben történt. Kövesse velünk az Oscar-jelölések bejelentését!

©
1 2 3
Sorrend megfordítása

A jelöltek teljes listáját itt keresse

A Saul fia diadalútja és a bővebb magyar Oscar-történelem taglalása mellett az összes kategória jelöltjeiről is ebben a cikkben adtunk hírt.

Így várták az Oscar-bejelentést az alkotók

Oscar bejelentés várás a Laokoon Filmben

Posted by Magyar Nemzeti Filmalap on Thursday, 14 January 2016

Az egyik jelöltet ne moziban, hanem a Cinemaxon keresse

A sivatagon át című film 2014-es, de a nemzetközi díjszezonban még csak most indult be igazán a film karrierje. A filmet a Cinemax csatorna vetíti. Ez a film is jelölt a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában.

A dánok háborús filmmel jelentkeztek be az Oscarra

A Krigen (Háború) cím film is jelölt a Saul fia mellett. Egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon bemutatják-e az afgán területen állomásozó katonáról, és Dániában élő családjáról szóló drámát.

 

A Mustang lesz a legnagyobb rivális

"A Mustang ugyanis úgy mesél az ártatlanság elvesztéséről, az utolsó még gyerekként eltöltött nyárról, hogy hiába a magyar nézőknek kissé egzotikus környezet, ez a film szinte minden képkockájával a fiatalságot, az őszinte, csak általuk birtokolt érdekek nélküli életigazságot ünnepli. Az életet, az érzékiséget állítja szembe a halállal, a bezárkózással" - írtuk korábban a Mustangról, amely egyértelműen a legnagyobb ellenfele lesz a Saul fiának. A filmet először a Cinfesten vetítették Magyarországon, de január 21-től több moziban is látható lesz majd.

Kikkel versenyez a magyar film?

Ott van a legjobb idegen nyelvű filmek jelöltjei között a kolumbiai A kígyó ölelése, egy pszichedelikus, nagyon egyedi alkotás, amit már a magyar mozikban is bemutattak.

Bent van a Saul fia!

Már biztos, hogy jelölt a Saul fia!

Lázárral kép a képben, képpel

Az M1 közszolgálati hírcsatorna nem szeretne lemaradni sem a Kormányinfóról, sem az Oscard-díjra jelöltek bejelentéséről. Lázár János épp az uniós támogatások felhsználásáról szóló kritikákra reagált.

©
1 2 3

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!