szerző:
hvg.hu

Az Abrams produceri munkálatai alatt készült Cloverfieldhez nyolc évvel később, kevesebb mint két hónap múlva érkezik a folytatás – eddig tudták húzni a titkolózást, most pedig itt az első előzetes is.

2008-ban nagyot robbantott a Cloverfield című szörnyfilm, ami a talált kamerás műfajba lehelt új életet: egy baráti társaság New York utcáin történő menekülését dolgozta fel ez a horrorkaland, ami elsők között folytatott vírusmarketing-kampányt a mozibemutatót reklámozva.

A nyolc évvel ezelőtti filmen dolgozó alkotók azóta mind nagy karriert futottak be Hollywoodban: Matt Reeves rendező az Engedj be! és A majmok bolygója: Forradalom című filmekkel vetette észre magát, Drew Goddard forgatókönyvírót épp most jelölték Oscarra a Mentőexpedíció adaptációjáért, a producer J.J. Abrams pedig megcsinálta minden idők – egyelőre – harmadik legtöbb pénzt hozó filmjét, a Star Wars: Az ébredő Erőt.

John Goodman, Mary Elizabeth Winstead és John Gallagher Jr.
©

Most titokban leforgatták a film kvázi folytatását, ha a történetben nem is, legalább hangulatában nevezhető a 10 Cloverfield Lane a 2008-as film második részének. A film szereplőgárdája ráadásul az első részhez képest sokkal nagyobb nevekkel büszkélkedhet: John Goodman mellett John Gallagher Jr. (Híradósok) és Mary Elizabeth Winstead (Grindhouse - Halálbiztos) is feltűnik benne.

A rendező Dan Trachtenberg és a két forgatókönyvíró Matthew Stuecken és Josh Campbell ugyan nem számít nagy hollywoodi játékosnak, de a harmadik író, Damien Chazelle épp tavaly került fel a térképre, a Whiplash című filmjével. J.J. Abrams maradt, mint producer.

A filmet március 11-étől már játsszák is az amerikai mozik, magyar bemutatóról egyelőre nincs hír.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!