szerző:
hvg.hu

A Blackstar Bowie pályafutásának első number one albuma a tengerentúlon.

Az egy héttel ezelőtt elhunyt zenész három évvel ezelőtti visszatérő lemeze, a The Next Day (melynek kiadása előtt egy évtizedig nem adott ki sorlemezt) második helyig jutott a Billboard százas listáján.

Korábbi lemezei közül az 1976-os Station to Station (3.), az 1983-as Let's Dance (4.), az 1974-es Diamond Dogs (5.), az 1974-es David Live (8.) és az 1975-ös Young Americans (9.) került be az amerikai top 10-be.

A Blackstar Nagy-Britanniában is listavezető lett, mi több, 18 korábbi Bowie-lemez került fel a brit albumlistára. Az új Bowie-lemez Adele 25 című albumát taszította le a trónról - az énekesnő tavalyi albuma 7 hétig volt listavezető.

Az új Bowie-lemezről itt, haláláról itt, halálának okairól itt, a búcsú körülményeiről itt, temetéséről pedig itt írtunk. Szemezgettünk továbbá legjobb dalai, a legjobb Bowie-feldolgozások között és meséltünk pénzügyi-gazdasági újításairól is.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!