szerző:
hvg.hu

Belga csillagászok egy hét elemből álló, a Marshoz közeli csillagképet regisztráltak David Bowie emlékére – írja a The Guardian.

Ha felnézünk az égre, ezentúl nem csak a Göncöl-szekeret, vagy a Fiastyúkot kereshetjük meg, hanem a Bowie-csillagképet is.

©

 

Belga tudósok a hét csillagból -  név szerint a Sigma Librae, a Spica, az Alpha Virginis, a Zeta Centauri, a SAA 204 132, és a Beta Sigma Octantis Trianguli Australis – álló összeállítást úgy választották ki, hogy az énekes halála pillanatában épp azt az ikonikus  villám-alakot formázza ki, amely Bowie Aladdin Sane című albumán látható.

És természetesen mindez a Mars közelében található.

David Bowie életműve szorosan összekapcsolódik a világűrrel, űrutazással, a marsi élet lehetőségével.

Az új csillagkép a Stardust for Bowie-projekt része, amelyben online mindenki elhelyezheti kedvenc Bowie-dalát egy-egy a hét csillag által kirajzolt mezőn belüli égitesten.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!