szerző:
hvg.hu

De az Oscar-díjra váró színész "nagyon, nagyon, nagyon érdekesnek" találja az orosz elnököt, de beérné Lenin vagy Raszputyin szerepével is.

A visszatérő című film főszerepéért Golden Globe-díjat kapó, majd Oscarra jelölt Leonardo DiCapriótól nem idegen az életrajzi filmben való szereplés, eljátszotta már XIV. Lajost, Arthur Rimbaud-t, J. Edgar Hoovert és Jordan Belfort brókert is, de most egy még nagyobb halra vadászik: Vlagyimir Putyin bőrébe bújna.

A német Welt am Sonntagnak nyilatkozva árulta el, hogy "nagyon, nagyon, nagyon érdekes" karakter Putyin, és szívesen eljátszaná őt egy filmben. Állítása szerint "több film kellene, hogy készüljön az orosz történelemről, mert nagyon sok olyan történet rejlik benne, ami Shakespeare-hez is méltó lenne. Ez pedig érdekes egy színész számára. Lenin szintén érdekes szerep lenne. De szívesen eljátszanám Raszputyint is".

Leonardo DiCaprio A visszatérő c. filmben
©

DiCaprio 2010-ben már találkozott az orosz elnökkel, egy, a veszélyeztetett szibériai tigrisekről szóló koferencián, Szentpéterváron. Akkor azt nyilatkozta: "Putyin és én kizárólag ezeknek a nagyszerű állatoknak a védelméről beszéltünk, semmi politikáról".

A 2010-es látogatáskor még miniszterelnökként szolgáló Putyin a “muzhik” szóval illette DiCapriót (ami "igazi férfit" jelent), amiért elutazott Szentpétervárra, minden nehezítő körülmény ellenére. A színész első repülőgépének kényszerleszállást kellett végrehajtania New Yorkban, a második pedig az erős szelek miatt Helsinkiben kötött ki, harmadjára sikerült csak eljutni a Putyinnal való találka helyszínére.

Hogy DiCaprio orosz álomszerepeiből mi lesz, azt egyelőre nem tudni, most még arra koncentrál, hogy az ötödik színészi Oscar-jelölését végre díjra váltsa.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!