szerző:
hvg.hu

Hugh Jackman után nemsokára Harrison Ford is Magyarországon forgathat, és most is Budapesten dolgozik Charlize Theron. A magyar főváros továbbra is vonzó helyszín a filmeseknek járó adókedvezmény miatt, és azért is, mert jók a város adottságai. Az itt forgató külföldi stábok a Filmalap szerint 60 milliárd forintnak megfelelő dollárt költhetnek el Magyarországon idén - hangzott el a keddi RTL Híradóban.

Hugh Jackman biztosan Budapesten volt, a Facebookra két fotót is posztolt a magyar fővárosból. Az egyiken Four Seasonsben, azaz a Gresham-palotában lévő hotelszobájában szelfizik, a másikon James McAvoy-jal látható a hotelben.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy az ausztrál színész villámlátogatáson volt Budapesten, egy exkluzív toll reklámját forgatta, majd tovább utazott.  

Kedden délelőtt filmet forgattak a Belvárosban, méghozzá a Jéghideg várost Charlize Theronnal. A színésznő látszik is a Fókusz című műsor felvételén, az utcán sétál.

Cs. Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója szerint idén körülbelül 60 milliárd forintnak megfelelő dollárt költenek el Budapesten az itt forgató stábok, Budapest filmes világközpont lett. Rengeteg magyar is dolgozik a szakmában – tette hozzá.

A nagy külföldi stúdiók általában titkolják, kivel, mit és mikor forgatnak. Azt azonban már tudni lehet, hogy várhatóan Budapestre jön idén Ryan Gosling, Ridley Scott és Harrison Ford is.

Tavaly többek között Matt Damon, Tom Hanks és Jude Law forgatott itt.

A város adottságai mellett az is számít, hogy az itt forgató külföldiek 25 százalék adókedvezményt kapnak – hangzott el a hírműsorban.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!