szerző:
hvg.hu

A Forbes magazin Európa legígéretesebb harminc alatti, médiában tevékenykedő embere közé választotta S. Takács Andrást, az On the spot társrendezőjét, szerkesztőjét.

A Forbes éves rangsorába az On the Spot rendezőjén, S. Takács Andráson kívül még egy magyar szerepel egy másik, technológiai kategóriában, Lám István programozó a Tresorit startup társalapítójaként került be a legjobbak közé. S. Takács feleségével, Cseke Eszterrel közösen készíti – jelenleg a Duna Tv számára – a Pulitzer-emlékdíjjal elismert műsorát, mely az amerikai dokumentumfilmesek fesztiválján is elnyerte a legjobb idegennyelvű rövidfilm díját is korábban.

©

„Ez egy visszajelzés, mint egy útjelző tábla. Azt jelenti, hogy jó úton haladunk" – mondta a S. Takács a Népszabadságak. Az elismerést azért is tartja jelentősnek, mert az általuk válaszott őszinte történetmesélést díjazta az elismert, 99 éves magazin, másrészt a zsűri összetétele is súlyt ad a kiválasztásnak. Hala Gorani, a CNN tudósítója, Heribert Prantl, a Süddeutsche Zeitung belpolitikáért felelős szerkesztője és Alex Wood, a The Memo alapító-főszerkesztője választotta ki a végső harmincat – írja a lap.

Az On the Spot stábja az évek során megjárta a francia idegenlégiót, szír menekülttáborokat, bemutatták afrikai törzsek társadalmát és kultúráját, de a bejárt országok száma – valamint az elnyert díjaké is – hosszan sorolható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!