szerző:
hvg.hu

Szilágyi Tünde Piroska méltatlannak érzi, hogy egy "elvtelen, agresszív vitában" eszközként használják, így visszavonta igazgatói pályázatát. A megye legjobb gimnáziumának hónapok óta nincs igazgatója.

A kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban tavaly tavasz óta forrnak az indulatok, ugyanis a kecskeméti képviselő-testület kormánypárti többsége akkor leszavazta a Klikhez tartozó iskolát 22 éve vezető Lukács Lajos vezetői pályázatát. Ezután flashmobok és tüntetések következtek, majd végül visszahívták Lukácsot igazgatóhelyettesnek, de ő visszautasította a felkérést..

A Klik új pályázatot írt ki: tavaly decemberben egy másik pályázó, Szilágyi Tünde Piroska pályázatának támogatása mellett döntöttek. A hirös.hu szerdán azt írta: Szilágyi is visszalépett az igazgatójelöltségtől, erről pedig levelet írt a Klik igazgatójának, valamint a kecskeméti polgármesternek.

©

Indoklásában kifejti, hogy a vita, az országos politikai szintet is elért támadások már nem az intézményvezetői beosztás betöltéséről szólnak, hanem a Klik és a politika elleni támadásról. Szilágyi méltatlannak érzi, hogy egy "elvtelen, agresszív vitában" eszközként használják. Úgy látja, ugyanilyen eszközök mindebben a szülők és a gyerekek is. Bízik benne, hogy az ügy minden szereplője levonja a megfelelő következtetést, és a Kliknek sikerül a Bányai-gimnázium élére szakmailag felkészült, méltó vezetőt találni – írta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!