szerző:
hvg.hu

Szilágyi Tünde Piroska méltatlannak érzi, hogy egy "elvtelen, agresszív vitában" eszközként használják, így visszavonta igazgatói pályázatát. A megye legjobb gimnáziumának hónapok óta nincs igazgatója.

A kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban tavaly tavasz óta forrnak az indulatok, ugyanis a kecskeméti képviselő-testület kormánypárti többsége akkor leszavazta a Klikhez tartozó iskolát 22 éve vezető Lukács Lajos vezetői pályázatát. Ezután flashmobok és tüntetések következtek, majd végül visszahívták Lukácsot igazgatóhelyettesnek, de ő visszautasította a felkérést..

A Klik új pályázatot írt ki: tavaly decemberben egy másik pályázó, Szilágyi Tünde Piroska pályázatának támogatása mellett döntöttek. A hirös.hu szerdán azt írta: Szilágyi is visszalépett az igazgatójelöltségtől, erről pedig levelet írt a Klik igazgatójának, valamint a kecskeméti polgármesternek.

©

Indoklásában kifejti, hogy a vita, az országos politikai szintet is elért támadások már nem az intézményvezetői beosztás betöltéséről szólnak, hanem a Klik és a politika elleni támadásról. Szilágyi méltatlannak érzi, hogy egy "elvtelen, agresszív vitában" eszközként használják. Úgy látja, ugyanilyen eszközök mindebben a szülők és a gyerekek is. Bízik benne, hogy az ügy minden szereplője levonja a megfelelő következtetést, és a Kliknek sikerül a Bányai-gimnázium élére szakmailag felkészült, méltó vezetőt találni – írta.