szerző:
hvg.hu

Prosztatarák és szívproblémák okozták Lemmy halálát – legalább is ez derül ki abból a halotti bizonyítványból, amelyet a TMZ celebportál hozott nyilvánosságra.

Lemmy, polgári nevén Ian Kilmister, a rockzene kultikus alakja, a Motörhead együttes alapítója és frontembere volt. Tragikus hirtelenséggel hunyt el: december 26-án, két nappal hetvenedik születésnapja után értesült a diagnózisról, és december 28-án meghalt.

Együttese korábbi tájékoztatása szerint a zenész a rák egyik különösen agresszív formájában halt meg, és betegsége rövid lefolyású volt.

A TMZ.com szerint prosztatarákja volt a zenésznek. Ez, illetve szívproblémák vezettek a halálához tavaly év végén – derül ki az oldalon közzétett halotti bizonyítványból.

Lemmy az egészsége szempontjából két végén égette a gyertyát: 57 évig dohányzott, majd orvosai tanácsára fogta vissza az ivást és az alkoholizálást. 2014 elején a bandának le kellett mondania európai turnéját Lemmy cukorbajának szövődményei miatt, és később is több koncertjüket lefújták.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!