szerző:
hvg.hu

Mi több, új lemezük megjelenése is „bármelyik pillanatban” várható.

A zenekar bejelentette első három 2016-os fesztiválfellépését: a Radiohead Barcelonában, a Primavera Soundon június 1. és 5. között, Svájcban, az OpenAir St Gallen fesztiválon június 30. és július 3. között lép fel, július 8-án pedig a portugáliai Oeirasban, a NOS Alive-on koncertezik.

A zenekarhoz közelálló források szerint Thom Yorke-ék nem csak ezeken a fesztiválokon, hanem több más európai és észak-amerikai fesztiválon is fellépnek majd az idén (turnéjuk amerikai része júliusra eshet, a hírek szerint) – írja az nme.com.

Az együttes – mely tavaly új lemezanyagán dolgozott – októberben bejegyzett egy Dawn Chorus LLP nevű céget – ugyanez történt előző két albumuk megjelenése előtt is –, így „bármelyik pillanatban” várható az új Radiohead-lemez megjelenése. Nemrég karácsonyi ajándékként pedig kiraktak egy új dalt, melyet a legutolsó James Bond-filmhez írtak (igaz, végül nem ez lett a Spectre betétdala).

A kvintett utoljára 2012 novemberében koncertezett, legutóbbi lemezük, a The King Of Limbs 2011-ben jelent meg.

A Radiohead először és utoljára 2006-ban lépett fel Magyarországon – akkor a Szigeten adtak koncertet.

A Radiohead 2012-ben a párizsi Bercyben:

2006-ban a Szigeten:

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!