szerző:
hvg.hu

A film rendezője, Nemes Jeles László kommentálja az első képsorokat a New York Times híres videósorozatában.

A New York Times videósorozatában, az Anatomy of a Scene-ben mindig a rendezőket kérik fel, hogy meséljenek egy bizonyos jelenetről saját filmjükből. Az Oscar-jelölés és a Golden Globe-díj miatt a filmes világ középpontjába kerülő Saul fia rendezőjét is felkérték egy jelenet kommentálására. Nemes Jeles László (interjúnk) a Saul fia kezdő képsorát választotta, amelynek érdekessége, hogy egy homályos beállítással kezdődik, ami akár zavarhatja is a nézőt, ám később kiderül, mindez azért van, mert az élesség a közelibe sétáló főszereplőre van állítva.

Nemes Jeles ezután elmeséli, hogy a táborok káoszát akarták megmutatni, úgy, ahogy eddig még soha, majd hozzáteszi, hogy ebben a káoszban csak robotként lehet dolgozni. Ezt a hatást próbálták elérni már ebben a jelenetben is.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!