szerző:
hvg.hu

A Dal 2016 győztese az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében lép színpadra, olyan országok nyerteseivel, mint például Finnország, Görögország, Hollandia vagy Oroszország.

Hétfőn délelőtt kisorsolták, hogy az egyes országok melyik elődöntőben lépnek színpadra Svédországban. A május 10-12-i Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőiben 43 ország győztes dala mutatkozik be.

A Dal 2016 nyertes dala május 10-én, az első elődöntő első felében debütál Stockholmban.

©

A sorsoláson az is kiderült, hogy az öt, garantáltan a döntőben fellépő ország, így Franciaország, Spanyolország és a tavalyi nyertes Svédország az első elődöntőben, Nagy-Britannia, Németország és Olaszország a második elődöntőben szavaz majd.

A Dal 2016 második és harmadik elődöntője január 30-án és február 6-án, a két középdöntő február 13-án és 20-án, a döntő pedig február 27-én lesz.

Írásunk az első elődöntőről itt olvasható, amelyben már azt is megjósoljuk, ki fog nyerni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!