szerző:
hvg.hu

A zenekar mindeközben új nagylemezen dolgozik.

A gitáros/billentyűs, Rostam Batmanglij Twitter-üzenetben adta hírül, hogy immár nem tagja a New York-i art-pop-zenekarnak. Produceri-dalszerzői identitása külön életet kíván, ám a továbbiakban is szívesen dolgozna közös projekteken, s akár Vampire Weekend-dalokon is a frontember Ezra Koeniggel - fogalmazott.

Rostam Batmanglij egy Vampire Weekend koncerten
©

"Néhány évvel ezelőtt Rostam és én leültünk beszélgetni a házában arról, hogy közös munkánknak alapfeltétele-e, hogy egy zenekarban zenéljünk. Egyetértettünk abban, hogy nem. Mind a ketten megállapítottuk, hogy az együttműködésünk sokkal fontosabb" – reagált a hírre az Instagramon Vampire Weekend frontembere, aki azt is elmondta, rendkívüli izgalommal tölti el, hogy zenekarával új lemezen dolgoznak, de arra is nagyon kíváncsi, mivel áll majd elő egykori zenésztársa.

"A Vampire Weekend-univerzumban most minden az új lemezről szól. Egy csomó megszokott arc is lesz a stúdióban, de lesznek újak is. A lemez munkacíme Mitsubishi Macchiato…nyilvánvaló okokból" – írja kissé titokzatosan Koenig.

Batmanglij a Vampire Weekend mellett az elmúlt években dolgozott többek közt Charli XCX-szel, a Wavves-zel, a Cloud Nothingszal, Carly Rae Japsennel, a HAIM-mal és a Ra Ra Riottal. Idén januárban új szólódalt hozott ki EOS címmel (a dal klipjét maga a zenész rendezte) – ezt megelőzően 2011-ben már kihozott két saját számot Wood illetve Don’t Let In Get to You címmel.

Ez itt Rostam Batmanglij új szólódala:

Ez pedig egy Vampire Weekend-dal a zenekar Modern Vampires Of The City című legutóbbi sorlemezéről:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!