szerző:
MTI

Elhunyt Abe Vigoda színész, aki Tessiót alakította A keresztapa két részében.

A 94 éves karakterszínész kedden halt meg New Jerseyben – mondta el lánya, Carol Vigoda Fuch, hozzátéve, hogy magas kora okozta halálát, sohasem volt beteg.

Színházban kezdte pályafutását, az ötvenes és hatvanas években a Broadwaytól Baltimore-ig számos színpadon Shakespeare-től a zenés vígjátékokig sok mindent játszott. Mozis karrierje a hetvenes évek elején indult be, amikor Francis Ford Coppola kiválasztotta A keresztapa című filmjéhez Vito Corleone barátja, Sal Tessio szerepére. Vigoda a trilógia második részében is szerepelt, és a produkciók sikere, kitűnő alakítása révén az ő nevét is megismerte a világ.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!