szerző:
MTI

Joseph Fiennes alakítja Michael Jackson néhai popsztárt egy televíziós vígjátékban, amelyet még idén műsorra tűz a Sky Arts csatorna. A szereplőválasztás újabb adalékkal szolgálhat a sokszínűség hiányáról kibontakozott vitában.

A Szerelmes Shakespeare sztárjaként ismert Joseph Fiennes brit színész a pop fekete bőrű királyát játssza az Elizabeth, Michael and Marlon című vígjátékban, amelyben Elizabeth Taylor szerepét a Grease-ből ismert Stockard Channing, Marlon Brandóét pedig Brian Cox kapta.

A Sky Arts szerdai bejelentése feltűnést keltett, mivel újabb példával szolgálhat a sokszínűség hiányára, a nem fehér színészekkel szembeni diszkriminációra a filmgyártásban és a televíziózásban, amely nagy vihart kavart az idei Oscar-szezonban. Az amerikai filmakadémia Oscar-díjaira a színészi kategóriákban immár az egymást követő második éve csak fehér bőrű színészek kaptak jelölést.

"Joseph Fiennes játssza Michael Jacksont? Mesés. Most aztán mind befoghatjuk a szánkat a sokszínűség hiánya miatt"- írta a Twitter közösségi portálon Shappi Khorsandi iráni-brit komikus. Michael Jackson pigmenthiánnyal járó bőrbetegségben szenvedett, arcbőre a kor előre haladtával egyre fehérebb lett. 2009-ben, ötvenévesen hunyt el.

A Sky közleményében hangsúlyozta, hogy saját műsorainál "a kreatív elképzelések integritását" tartja szem előtt. Producereik szabadon választhatnak olyan szereposztást, amilyet akarnak a csatorna által felállított "sokszínűségi kereten belül".

A tévéfilmet megrendelő Sky Art szerdán arról is beszámolt, hogy a produkció már az utómunkánál tart, és még ebben az évben bemutatják. A csatorna tervei között egész csokorra való olyan tévéfilm szerepel, amelyek valószínűtlen sztorikat dolgoznak fel a művészet és a kultúra történetéből.

Az Elizabeth, Michael and Marlon forgatókönyve szerint a három sztár együtt indul útnak New Yorkból a szeptember 11-i terrortámadás után. A szkript egy akkortájt elterjedt szóbeszédből született, aminek valószínűleg nem volt semmi alapja.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!