szerző:
hvg.hu

Jogi lépéseket kezdeményeznek a Saul fia című film producerei a német Jüdische Allgemeine ellen, mert abban olyan mondatok jelentek meg a Nemes Jeles Lászlóval készített interjúban, amit nem is mondott a rendező.

A Jüdische Allgemeine oldalán csütörtökön jelent meg a „Magyarország nem normális ország” című interjú. Ebben egyebek mellett azt lehetett olvasni, hogy a rendezőt állítólag untatták az eddig kapott filmes elismerések, a Schindler listáját pedig hülyeségnek nevezte.

Az interjúban megjelenteket Nemes Jeles László csütörtök este közleményben utasította vissza. Azt írta, hogy ő és a Saul fia producerei döbbenten értesültek a Jüdische Allgemeine cikkének tartalmáról. “Rágalom minden nekem tulajdonított szó” – fogalmazott a rendező.

Közölte, hogy az idézett mondatok nem hangzottak el az interjúban, ezért a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!