szerző:
hvg.hu

Felfrissítették több mint húsz év után az egyik legismertebb videoklipet a 90-es évekből, amelyet szinte rojtosra játszottak egyebek mellett az MTV Europe-on. A The Connells ’74-’75 című számát szinte mindenki ismeri, még ha nem is szereti. A hozzá forgatott 93-as klipben semmi extra nincs: megmutatták benne, hogy néznek ki majdnem húsz évvel később egy amerikai középiskola diákjai. A videót frissítették, így most azt láthatjuk, hogyan néznek ki a szereplők 40 évvel később.

Nézőpont kérdése, kiből mit váltott ki a ’74-’75. A dal kissé melankólikus, és az idő múlásán kesereg, ugyanakkor volt, akiben inkább kellemes nosztalgiát ébresztett. Az viszont biztos, hogy mindenki ismerte, aki szombatonként az MTV slágerlistáit nézte.

Középiskolás fotók a ’74-75-ös évből, utána a fényképeken szereplő személyek 1993-ban és a The Connells gitározó tagjai – nagyjából ennyiből állt a klip, mégis valamiért sokakban megragadt, a benne szereplő arcokkal együtt.

Ezért is érdekes viszontlátni ugyanezeket a szereplőket 40 évvel később, a ’74-’75 felfrissített verziójában. Van, aki nem változott sokat, és persze van, akire már alig lehet ráismerni. Egy férfi a szereplők közül elhunyt, az ő fotóját családtagjai tartják a kezükben, így emlékeznek rá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!