szerző:
hvg.hu

Berlinbe költözött Varnus Xavér – írja a Blikk, amelynek az orgonista azt mondta, hogy idehaza 50 millió forinttal tartoznak neki.

Berlin egyik jómódú negyedében, Charlottenburgban talált lakást magának Varnus Xavér – írja a Blikk, amely szerint az orgonaművész végleg elhagyja Magyarországot, és felszámolja az itteni életét.

A lap szerint Varnus azzal magyarázza a lépést, hogy még mindig nem jutott el oda Magyarország, hogy ahová meghívják őt, ott ki is fizessék a fellépti díját. Azt állítja, hogy ötvenmillió forintnyi honoráriummal tartoznak neki, a legrégebbi adósság egy önkormányzaté, amely 14 éve nem fizet, pedig már bírósági ítélet is kötelezné őket erre.

Varnus szerint Berlinben olcsóbb az élet, mint Magyarországon, és a berlini dóm híres orgonáján gyakorolhat.

Az orgonista egy pesti garzont még megtartott, a Káli-medencében lévő kastélya pedig már a fiai tulajdonában van.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!