szerző:
hvg.hu

Az Oscar-díjas színésznő az Álomlány című 1998-as film folytatását forgatja majd Magyarországon, ami ezúttal Spanyolországot fogja "alakítani". A filmben a Torrente-filmekből ismerős Santiago Segura is feltűnik majd.

Fernando Trueba spanyol rendező talán az 1994-es Belle Epoque című, a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját elnyerő rendezése, vagy 2010-es Oscar-jelölt animációs filmje, a Chico & Rita miatt lehet ismerős a legtöbbeknek, de 1998-ban ő készítette el az Álomlány című filmet is, amelyhez most 18 évvel később csinál folytatást.

A Spanyolország királynője (La Reine De España) című film forgatása február végén kezdődik Magyarországon, majd áprilisban Spanyolországban folytatódik, így 2016 végére vagy 2017 elejére kész is lehet – írja a Screen Daily.

Penélope Cruz
©

Visszatérnek az Álomlány főszereplői is, így hazánkba érkezik az azóta Oscar-díjassá lett Penélope Cruz és a Torrente-filmek címszerepéből ismert Santiago Segura is.

Az eredeti filmben Cruz egy Macarena Granada nevű színésznőt játszott, aki a 30-as években a náci Németországba utazik egy koprodukció forgatására. A folytatásban már egy befutott színésznőt alakítana Cruz, aki az 50-es években hollywoodi sztárként jár vissza forgatni hazájába, Spanyolországba.

“A karakterek velem maradtak, mintha tényleg léteznének. Annyi geget, szituációt és párbeszédet találtam ki az évek alatt, hogy elkezdtem őket papírra vetni" – mondta a lapnak a rendező, aki állítása szerint Budapestben találta meg a tökéletes környezetet, hogy megjelenítse a régi spanyol stúdiókat, ahol számos hollywoodi produkció forgott az ötvenes években.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!