szerző:
hvg.hu

Harc a szabadságért címmel érkezik az Oscar-díjas színész legújabb filmje, az Éhezők viadala rendezőjétől. Most megjelent a szinkronos előzetes is a polgárháborús filmhez.

Lassan egy éve jelent meg az első fotó a polgárháborús egyenruhában, szakállal mutatkozó Matthew McConaugheyről, akkor azonban még csak forgatták a Harc a szabadságért (The Free State of Jones) című filmet, amihez most megjelent az első szinkronos előzetes.

Gary Ross (Éhezők viadala, Pleasantville) filmje Newton Knight (McConaughey) történetét meséli el, aki egyszerű földművesként él a Mississippi állambeli Jones megyében, amíg a déli és az északi államok között ki nem robban a polgárháború. A Konföderáció katonájaként ő maga is harcba indul, de hamarosan kiábrándul az értelmetlennek tűnő küzdelemből, majd társaival együtt kikiáltják Jones megye függetlenségét a rabszolgatartó Mississippi állam szívében

MConaughey mellett a Star Wars 8-ban is szerepet kapó Gugu Mbatha-Raw, valamint Keri Russell és A szobában is játszó Sean Bridgers is feltűnik a filmben.

A Harc a szabadságért magyar premierje 2016 júliusában lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!