szerző:
hvg.hu

Látványos videóban mutatják be, hogyan inspirálták A visszatérő képeit Andrej Tarkovszkij filmjei – egyeseknél ez már a lopás fogalmát is kimeríti.

Alejandro González Inárritu többször elmondta már – legutóbb a Film Comment folyóiratnak –, hogy Andrej Tarkovszkij egyik legnagyobb hatású filmjét, az Andrej Rubljovot tartja a kedvenc filmjének, ahogy azt is, hogy A visszatérő című filmjét is leginkább a szovjet rendező munkái ihlették, Kuroszava és Werner Herzog alkotásai mellett.

Gyönyörű szenvedéspornó hozhatja meg DiCaprio Oscarját – kritikánk A visszatérőről

Ezt persze nem is nagyon tagadhatja – az alábbi videó után főleg nem, ugyanis most egymás mellé helyezték A visszatérő és Tarkovszkij néhány filmjének (Andrej Rubljov, Nosztalgia, Stalker, Tükör) képeit, és tényleg döbbenetes a hasonlóság.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!