szerző:
MTI

A becsült értéken kelt el Moholy-Nagy László két műve a Sotheby's aukciósház impresszionista és modern művekből rendezett londoni árverésén.

A László Károly gyűjteményéből származó alkotások a Bauhaushoz kötődő konstruktivista festő és fotográfus németországi éveiben készültek. 

A cím nélküli, 1923-ban készült, Alice Bauernek dedikált akvarell 72 500 fontért, azaz 29,2 millió forintért talált új gazdára csütörtökön. Az egy évvel korábban készült kollázs 87 500 fontért, vagyis 35,2 millió forintért kelt el.

Három évvel ezelőtt a Sotheby's New York-i aukcióján csaknem másfél millió dollárért, vagyis mai áron 430 millió forintért ütötték le Moholy-Nagy kezet ábrázoló fotogramját, amely ezzel akkor a világ tizedik legdrágábban eladott fotója lett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!