szerző:
hvg.hu/MTI

A közmédiának nincs tiltólistája, így azon Kulka sem lehet rajta – írja közleményében az MTVA. Sőt példákat is hoz: az M3-on például megy a Szomszédok, s abban Kulka volt az ország doktora.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Facebook-oldalán a Bors egyik cikkére reagál, amelyben a lap egy netes „tévéműsorra” hivatkozva (nem említik, de a wmn.hu Elviszlek magammalra gondolnak) azt írta: "Kulka János tiltólistán van az MTVA-nál."

Az MTVA szerint ezzel szemben a valóság az, hogy a közmédiánál nem létezik semmilyen "tiltólista", így azon Kulka János (és más) sem szerepelhet.

Példákat is sorol a bejegyzés. „A művész folyamatosan látható az M3 retró csatornán a Szomszédok című sorozatban, a nézők találkozhattak vele 2015. március 15-én az ellenzéki pártok rendezvényéről szóló tudósításban. Ugyancsak tavaly, július 28-án a Petőfi TV Én vagyok itt című műsorának vendége volt, december 29-én pedig az Így készült a Félvilág című film kapcsán szólalt meg, melynek premierje másnap, vagyis december 30-án épp a Duna TV-n volt.”

©

 A wmn.hu riportjában valóban nem hangzik el a "tiltólista" szó, D. Tóth Kriszta azonban arról beszélt, hogy valahogy mindig lebeszélték őt, hogy Kulkát és Pataky Ágit (a férje, Kovávs Gábor miatt) behívja a műsorába. (Persze erről nem volt dokumentum, vagy felvétel- tette hozzá a műsorvezető.)

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!