szerző:
hvg.hu

A világhírű énekes az Operaház szombat esti Shakespeare-estélyének sztárvendégeként jött Budapestre. A miniszterelnök nem hagyta ki, hogy ne készítsenek egy közös képet a másnap pécsi díszdoktottá kinevezett spanyol tenorral.

Orbán a Facebook-oldalán csak ennyivel kommentálta az Operaházban készült fotót: „Tegnap este”.

©

A tavaly óta óriási Youtube-sztárnak tekinthető vietnámi Ninh Đức Hoàng Long (aki csodálatosan énekelt magyarul a Bánk bánból) megörökítette, a mester (és itt nem Orbánra gondolunk) érkezését az Operaházba, ahol Ókovács Szilveszter fogadta.

A vietnámi diák két éve él Budapesten, és ösztöndíjjal tanul a Liszt Ferenc Zeneakadémia opera szakán.

Egyébként van egy profibb felvétel is Domingo szombati operaházi kalandjáról, ezt a vendéglátó intézmény készítette. Ebből kiderül, hogy gyönyörűnek tartja a tenorlegenda a magyar fővárost, és hogy garantálja: az opera örökké élni fog:

 Ja, és ne feldjük, hogy itt - ugyan nem a videó készítője, hanem - a főszereplője szintén előadta már magyarul Erkel Ferenc csodálatos áriáját:

Vasárnap Plácido Domingót egyébként a Pécsi Tudományegyetem (PTE) díszdoktorrá avatta. Az egyetem szenátusának ünnepi ülésén elhangzott indoklás szerint a PTE a kitüntetéssel elismeri Plácido Domingo művészi nagyságát, páratlan életművét és megköszöni a városért tett szolgálatát. Különösen azt, hogy elvállalta a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozat fővédnökségét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!