szerző:
hvg.hu

Betárcsázós internet egykor sokat szidott, idegesítő jelzése, bakelitlemezek sercegése, írógép kattogása, készpénzes kasszák csilingelése – egykor mindennapos hangok, amelyekre már csak az idősebbek emlékeznek. A Veszélyeztetett Hangok Múzeuma a net örökkévalóságába repítette mindezeket az audiotörténelmi-kincseket.

A hangmintákat bizonyos Brendan Chilcutt gyűjtötte össze, és pakolta fel egy honlapra. Csak rá kell kattintani az adott képre, és máris halljuk annak rég elfeledett hangját. 20 éven aluliaknak azért nagy kaland, mert most meghallhatják, az idősebbek mindennapjait egykor körülvevő zajokat, idősebbeknek pedig a jó öreg nosztalgiafaktor miatt érdemes böngészni a virtuális múzeumban.

Tehát kalandra fel!

 

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!