szerző:
hvg.hu

Egy kínai mozi elszégyellte magát egy film miatt, mert szerinte az olyan rossz, hogy egy jüant sem érdemes fizetni érte.

Bocsánatot kért utólag nézőitől egy kínai mozi, mert a napokban náluk bemutatott A makaói férfi III. című hongkongi film szerinte nem érte meg a jegy árát.

"Őszintén tanácsoljuk mindenkinek, hogy ne költsön rá pénzt. Érthetetlen számunkra, hogy egy csapat A-kategóriás sztár hogyan azonosulhatott egy ilyen silány ízlésről árulkodó forgatókönyvvel, hogyan süllyedhettek a hongkongi filmek erre a színvonalra" - írta a mozi a Twitterhez hasonló WeChaten.

A mozi ígéretet tett arra, hogy a kínai holdújév első napjára időzített premier után már csak naponta egyszer vetítik a filmet.

A filmben számos ismert helyi sztár, köztük Csou Jün-fat, Andy Lau és Jacky Cseung szerepel, a vígjátékot Vong Csing rendezte, akit feltehetőn nem izgat a kínai mozi ítélete: "Öt nap, 600 millió jüan!" - lelkendezett egy internetes posztban, hogy eddig napi átlagban 5 milliárd forintot termelt a film.

A kritikus mozitól elhatárolódott a tulajdonos mozihálózat és valószínűleg felsőbb nyomásra törölték a filmet szapuló posztot is.

A film trailere alapján abszolút érthető a mozi kirohanása: